Kolozsvári rakottkáposzta
4 fő részére
Nehézség:
közepes
Kapcsolódó gyűjtemények
hozzávalók
- 60 dkg káposzta
- 35 dkg hús
- 10 dkg rizs
- 20 dkg kolbász
- 2 dl tejföl
Elkészítés
Az edény aljára olajat teszünk, majd megmelegítjük. Beleteszünk apró káposztát és fedő alatt sárgára és puhára pároljuk. A rizst megfőzzük. A darált húst addig pároljuk sóval és borssal, amíg el nem fővi a saját levét. A rizst összekeverjük a darált hússal. Egy tűzálló tálat kikenünk olajjal. Soronként rakjuk le a párolt káposztát, a darált húst és a vékony karikára vágott füstölt kolbászt. Ezeket a sorokat megismételjük 2-3-szor. A tetejét tejföllel leöntve előmelegített sütőben 15 percig sütjük. A felső réteg a káposztán a karikára vágott kolbász legyen.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.