Kolozsvári rakottkáposzta

4 fő részére

Nehézség:

közepes

Beküldte:

Kapcsolódó gyűjtemények

hozzávalók

  • 60 dkg káposzta
  • 35 dkg hús
  • 10 dkg rizs
  • 20 dkg kolbász
  • 2 dl tejföl

Elkészítés

Az edény aljára olajat teszünk, majd megmelegítjük. Beleteszünk apró káposztát és fedő alatt sárgára és puhára pároljuk. A rizst megfőzzük. A darált húst addig pároljuk sóval és borssal, amíg el nem fővi a saját levét. A rizst összekeverjük a darált hússal. Egy tűzálló tálat kikenünk olajjal. Soronként rakjuk le a párolt káposztát, a darált húst és a vékony karikára vágott füstölt kolbászt. Ezeket a sorokat megismételjük 2-3-szor. A tetejét tejföllel leöntve előmelegített sütőben 15 percig sütjük. A felső réteg a káposztán a karikára vágott kolbász legyen.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.